Mainzu presudio njihov igrač, Demirović gasio požar u remiju Freiburga

Pet utakmica Bundeslige

Mainzu presudio njihov igrač, Demirović gasio požar u remiju Freiburga

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 18. kola njemačke Bundeslige.

Najviše golova viđeno je na Red Bull Areni u Leipzigu gdje je istoimeni domaćin s 4:1 savladao Mainz.

Već u 20. minuti utakmica je prelomljena. Alexander Hack je igrao rukom u svom šesnaestercu, dobio crveni karton i ostavio Mainz s igračem manje, a penal u vodstvo pretvara Silva. 

Na sljedeći gol čekalo se otvaranje drugog poluvremena, a Szoboszlai je duplirao vodstvo domaćih na 2:0. Kakvu takvu nadu gostima dao je Lee Jae-Sung u 57. minuti, ali samo minut kasnije na semaforu je bilo 3:1, a pogodio je Nkunku.

Tri minute kasnije Silva je svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 4:1.

Na BayAreni Leverkusen je vodio protiv Union Berlina, a na kraju spašavao bod. Završeno je 2:2.

Oglasi

U 38. minuti je domaće u vodstvo doveo Patrick Schick, da bi na samom kraju prvog poluvremena izjednačio Promel. Isti igrač u 50. minuti donosi gostima preokret, ali Tah se pobrinuo u 84. minuti da Leverkusen osvoji makar bod.

Freiburg je ugostio Arminiju, a i taj meč završen je s 2:2. Domaći su nakon prvih 45 minuta imali prednost od 1:0 golom Haberera iz šeste minute. Na samom otvaranju drugog dijela za 2:0 pogađa Woo-Yeong i činilo se kako će domaćin lagano privesti utakmicu kraju.

Ipak, Okugawa u 60. vraća nadu gostima, da bi za izjednačenje pogodio Lasme u 87. minuti.

Samo minut nakon toga Christian Streich, trener Freiburga, na teren je poslao bh. napadača Ermedina Demirovića, no bilo je kasno i tri boda, koja su skoro bila osvojena, nisu se mogla vratiti.

Na kraju Freiburg može biti i sretan osvojenim bodom, s obzirom na to da su gosti u sudijskoj nadoknadi propustili veliku priliku da dođu do gola i odnesu puni plijen.

Oglasi

Hoffenheim je na svom terenu s 3:1 slavio protiv Augsburga. Gregoritsch je doveo goste u vodstvo u petoj minuti, ali Bebou je s dva gola krajem prvog poluvremena donio preokret domaćima. U sudijskoj nadoknadi je Raum pogodio za potvrdu pobjede.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su na Sportpark Ronhof Thomas Sommer stadionu Greuther Furth i Stuttgart.

Od 18:30 na rasporedu je utakmica između Eintracht Frankfurta i Borussije Dortmund.

Bundesliga, 18. kolo:

Leipzig 4:1 Mainz

Oglasi

Bayer Leverkusen 2:2 Union Berlin

Freiburg 2:2 Arminia Bielefeld

Hoffenheim 3:1 Augsburg

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Greuther Furth 0:0 Stuttgart

Eintracht Frankfurt (18:30) Borussia Dortmund

Top Komentari

user1603273752
Ja glupog naslova ja mislio on go dao za izjednacenje i sl a on usao skoro u 90 min...boze sacuvaj
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi