United je bio favorit za dovođenje Balea, ali je sada iz jednog razloga odustao od toga
Bale se prije dvije sedmice ponovo povrijedio

Tim sa Old Trafforda ne želi rizikovati

United je bio favorit za dovođenje Balea, ali je sada iz jednog razloga odustao od toga

S. Pašalić

Gareth Bale i ove sezone igra u dresu Real Madrida iako je situacija prije nekoliko mjeseci ukazivala da se to neće desiti.

Velšanin je stigao na Santiago Bernabeuu 2013. godine i u par sezona je bio jedan od najvažnijih igrača Reala, ali je prošla sezona za njega bila dosta turbulentna.

Bale nije prikazivao igre kakve su se očekivale od njega, a Zinedine Zidane je nakon dolaska na klupu Reala stavio do znanja da ne računa na njega pa se ovog ljeta očekivao odlazak.

Mnogi klubovi su se spominjali kao naredna destinacija, a najbliže je bio na kraju da ode u Kinu, ali je to u posljednji tren stopirano.

Ove sezone je 30-godišnji Bale odigrao 7 utakmica i zabio je 2 gola, ali i dalje traju priče o njegovom odlasku.

Prema pisanju britanskih medija, Manchester United je bio najbliži tome da ga dovede na posudbu do kraja sezone, ali se to sada promijenilo.

Klub sa Old Trafforda je navodno odustao od dovođenja Balea zbog njegovih konstantnih problema sa povredama, a posljednju je zaradio na utakmici Velsa i Hrvatske te trenutno ne igra zbog toga.

Prošle sezone je Bale bio povrijeđen čak pet puta, a i prethodnih sezona je imao dosta problema sa povredama. Pored toga, Unitedu se ne sviđa ni sedmična plata Velšanina koja iznosi 500.000 funti sedmično.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi