United jedva, PSV bolji od Wolfsburga

Liga prvaka

United jedva, PSV bolji od Wolfsburga

Edmir Škorić

Manchester United i PSV bili su sigurni pred svojim navijačia u mečevima četvrtog kola grupe B Lige prvaka.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio CSKA i jedva stigao do nove pobjede. 

Jasno, United je imao potpunu dominaciju večeras protiv Moskovljana, ali ono što se kaže - lopta nije htjela u gol u prvih 80-ak minuta.

Krenimo redom. Rooney je u četvrtoj minuti pucao malo pokraj gola gostiju, u devetoj je Rojo u dobroj prilici, ali i njemu fali završnica. Igrala se 15. minuta kada je Mata propustio stopostotnu šansu, odnosno Akinfejev je to sjajno odbranio.

Akinfejev brani i u 32. minuti udarac Lingardu, a u 36. minuti Young puca pored gola. 

I u nastavku su se redale šanse pred golom CSKA,  prijetili su domaći na sve načine, ali Akinfejev se nije dao savladati. Ipak, uspio je Rooney da se iskupi i na asistenciju Lingarda u 79. da pogodio za trijumf Crvenih vragova, koji sada imaju sedam bodova i na vrhu su grupe B.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV se bodovno izjednačio s Wolfsburgom (obje po šest) nakon večerašnje pobjede u Eindhovenu u međusobnom okršaju (2:0). Vodeći gol postigao je Locadia u 55. minuti, a pobjedu Holanđanima je ovjerio De Jong golom u 86. minuti susreta.

Liga prvaka, gupa B:
Manchester - CSKA 1:0 (Rooney 79)
PSV - Wolfsburg 2:0 (Locadia 55, De Jong 86)


Wayne Rooney Goal - Manchester United vs CSKA... by sports-live1
Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.