United nije ispalio ni metka - ni za sebe, ni za Liverpool: City se 'prošetao' Old Traffordom!

Građani koračaju ka odbrani naslova

United nije ispalio ni metka - ni za sebe, ni za Liverpool: City se 'prošetao' Old Traffordom!

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su večeras na Old Traffordu Manchester United sa 2:0 u zaostalom meču 31. kola Premier lige i na taj način skoro odbranili titulu šampiona.

Iako je ovaj susret mnogo značio i Manchester Unitedu koji se bori za Ligu šampiona, Crveni đavoli nisu pokazali apsolutno ništa, posebno u ofanzivi, i City je relativno lako slavio pobjedu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo nikakav poseban fudbal, a tek u samom finišu City je zaprijetio preko Sterlinga i Aguera. Ipak, United se uspio odbraniti i prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

U drugom dijelu susreta Građani su pokazali da su u ovom trenutku ipak daleko bolja ekipa od Uniteda, pa su bez većih problema došli do pobjede.

Prvi gol su postigli u 54. minuti i to preko Bernarda Silve. Portugalac je lijepo prošao po desnoj strani i vrlo preciznim udarcem matirao Davida De Geu.

Odmah nakon toga, Lingard je imao veliku šansu za domaće da izjednači rezultat. Bio je pred praznim golom, ali je promašio loptu. Samo nekoliko minuta kasnije uslijedila je kazna jer je mrežu Uniteda zatresao Leroy Sane.

Tada je bilo jasno da je priča u ovom susretu završena. United do kraja nije imao snage ni kvaliteta da napravi bilo šta pred golom Edersona.

Naravno, ovaj meč su sa posebnom pažnjom pratili i navijači Liverpoola koji su se nadali da United može 'otkinuti' barem jedan bod njihovom rivali za titulu, ali to se na kraju nije desilo. City tri kola prije kraja ima bod viška i lak raspored. Vjeruje se da će, nakon ove pobjede, uspjeti odbraniti titulu šampiona.

S druge strane, Manchester United ćemo naredne godine vrlo vjerovatno gledati u Evropa ligi.

Premiership, 31. kolo (zaostali meč):

Manchester United - Manchester City 0:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mostarac1964
picked prodase truly jebeni Gardioli
0 0
Zoilomas
Sve dok stoji onaj levatski grb chevroleta na majci i imaju ove ocajne boje dresova oni ni srece a kamo li uspjeha nece imati. Izgledaju kao tim iz pete kineske lige.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi