United Ozilu nudi platu kakvu u Arsenalu može samo sanjati

Hoće li doći do transfera?

United Ozilu nudi platu kakvu u Arsenalu može samo sanjati

Kako danas pišu pojedini britanski mediji, interes za sjajnog reprezentativca Njemačke Mesuta Ozila pokazao je Manchester United, tačnije Jose Mourinho koji ga je 2013. godine odlučio prodati iz Real Madrida.

Tada se mnogo pisalo o tome da Mourinho ne simpatiše Ozila, ali on o njemu ima samo riječi hvale i tako je više puta izjavio da ga smatra jednom od najboljih 'desetki' na svijetu.

Ozil sa Arsenalom ima ugovor do ljeta 2018. godine i najskuplji je fudbaler Topnika sa mjesečnom platom od 140.000 funti. Britanski mediji pišu da mu je Manchester United speman ponuditi čak 250.000 funti,  dok bi Arsenalu platio obeštećenje od 42,5 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal Ozilu nudi novi ugovor po kojem bi mu sedmična plata porasla za 20.000 funti (160.000), a ukoliko on ne bude potpisan, transfer u Manchester United bi postao čak i realna opcija. Najavljuje se da će po njega krenuti već u januaru, s tim da je ipak veća vjerovatnoća da se to dogodi na kraju sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi