United preživio St. Mary's i osvojio bod tamo gdje je planirao tri
Nakon samo 20 minuta Southampton je vodio 2:0 protiv Uniteda, ali je na kraju Mourinhov tim uspio da se spasi novog poraza

Crveni vragovi od 0:2 do 2:2

United preživio St. Mary's i osvojio bod tamo gdje je planirao tri

E. Škorić

Manchester United je imao teško gostovanje u Southamptonu, ali je uspio da osvoji bod. Ako je neki uspjeh ove sezone osvojiti bod na St. Maryju...

Manchester United je imao pristojnu priliku da, uz onu bitnu pobjedu nad Young Boysima, možda pobjedom nad Southamptonom napravavi priključak prema ekipama u vrhu, ali ni danas tim Josea Mourinha nije bio na nivou.

Već u 13. minuti Armstrong je matirao De Geu i šokirao goste, koji imaju problema skoro na svim dijelovima terena, a danas je bilo evidentno posebno da imaju probleme s odbranom.

U 20. minuti Soares je postigao novi gol i United je bio na koljenima, ali često se ove sezone Mourinhov tim vraćao i spašavao mu glavu.

Tako su Romelu Lukaku u 33. i Ander Herrera u 39. minuti postigli golove, pa je gostujući tim na poluvrijeme ipak otišao s pozitivnim rezultatom 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku se možda očekivao potpuni preokret i važna pobjeda Uniteda, ali završeno je tim rezultatom 2:2 i pravo je pitanje mogu li nakon svega u Unitedu biti zadovoljni.

Poslije 14 kola Manchester je sedmi sa 22 boda, Southampton 18. sa devet bodova. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi