United prihvatio ponudu, Nani u Fenerbahčeu

Uskoro potpis ugovora

United prihvatio ponudu, Nani u Fenerbahčeu

Adnan Beganović

Sjajni portugalski veznjak Luis Nani u ovom ljetnom prelaznom roku napustit će redove Manchester Uniteda.

Nani će karijeru najvjerovatnije nastaviti u redovima turskog Fenerbahčea, pošto je United prihvatio ponudu slavnog turskog kluba.

Ostalo je još samo da Nani i Fenerbahče postignu dogovor, a sastanak između zainteresiranih strana biće održan u nedjelju.

Portugalski veznjak će najvjerovatnije potpisati četverogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, a sedmično će zarađivati oko 75.000 eura, dok će engleski klub na ime obeštećenja inkasirati oko 10 miliona eura.

Nani je prošlu sezonu proveo u Sportingu, kao pozajmljen igrač Crvenih vragova i u dresu portugalskog kluba odigrao je 27 utakmica i pritom je postigao sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, profesionalnu karijeru već daleke 2005. godine Nani je počeo upravo u Sportingu, da bi 2007. godine stigao u United.

Za engleski klub je odigrao 147 utakmica i pritom je postigao 25 poogodaka, dok je u dresu portugalske reprezentacije upisao 86 nastupa i 15 pogodaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.