United pronašao zamjenu za De Geu

Oblak stiže?

United pronašao zamjenu za De Geu

E. Škorić

David De Gea bi mogao na ljeto da ode iz Manchester Uniteda, a na Old Traffordu su toga i svjesni.

Neuspješni su pregovori Uniteda i De Gee, koji ima enormne zahtjeve za novi ugovor, pa nije isključeno da Španac na kraju ipak ode iz kluba.

Britanski mediji smatraju da bi u tom slučaju Manchester United kupio Jana Oblaka, golmana koji briljira već nekoliko sezona na golu Atletico Madrida.

Da ne bi došao u situaciju da ga izgubi bez odštete u ljeto 2020. godine, United će razmatrati mogućnost De Geine prodaje na kraju sezone, a onda krenuti u dovođenje sjajnog Slovenca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvadesetšestogodišnji Oblak je na 203 utakmice za Atletico čak 115 puta sačuvao mrežu, te je jedan od najboljih golmana svijeta u ovom trenutku. Nedavno je produžio ugovor s Atleticom, koji bi mogao dobro da zaradi njegovom prodajom.

United je spreman navodno ponuditi čak 100 miliona funti za Oblaka, čime bi bio postavljen novi rekord. Ipak, treba sačekati ljeto i vidjeti da li će na kraju De Gea postići dogovor s Unitedom ili će engleski klub morati da kupi Slovenca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi