United protiv Cityja: Kako je uopće moguće savladati Guardiolinu mašineriju?
Dva najharizmatičnija trenera današnjice stajat će u nedjelju ponovo na suprotnim stranama: Ima li MOurinho rješenje za nezaustavljiuvu mašineriju Pepa Guardiole

U nedjelju gradski derbi

United protiv Cityja: Kako je uopće moguće savladati Guardiolinu mašineriju?

Znate li otkad Manchester City nije izgubio jednu utakmicu u Engleskoj i znate li koji mu je omjer za sve to vrijeme?

Od aprila nije izgubio, a do danas koliko je utakmica odigrao samo je dva puta remizirao. Mašinerija Pepa Guardiole igra perfektno, zabijaju golove iz svih pozicija, premda najčešće s pola metra-metar, nakon što se dobro izdodavaju. Ne znaš odakle veća opasnost prijeti, a sve je tako poznato, uigrano, prema šablonu.

Čini se da je Guardiola doveo do perfekcije svoj napad, pitanje je samo kako će se tim snaći u defanzivi kada bude igrao protiv nekoga ko ne odgovara Cityju. Do sada, tek je u Ligi prvaka Pepov tim poražen od Lyona. Kako, to niko ne zna.

U Engleskoj pak čini se da niko nema recept kako ih dobiti. Ili možda ima čovjek koji je nanio Cityju upravo taj posljednji poraz u aprilu - Jose Mourinho. Vodio je City tada 2:0, ali je nešto slično kao i u srijedu protiv Juventusa, United preokrenuo na 3:2.

Britanski Sky istražio je u mini anketi među bivšim igračima kako bi se to United trebao postaviti ukoliko želi napraviti išta protiv gradskog rivala.

Phil Thompson

Moramo se diviti Unitedovoj elastičnosti kojom je preokrenuo rezultat u posljednjem derbiju, ali to su stvari koje se dešavaju rijetko u ovakvim utakmicama.

Mislim da ćemo u nedjelju gledati meč tipičan za Joseove ekipe. Ne sumnjam da će on imati dobar plan kako zauustaviti City jer to je njegova mantra od kada je došao u United. Bitno je identificirati udarne igre protivnika i razraditi kako ih poništiti.

Zna da njegova ekipa nije na istoj razini kao i gradski rival tako da će ih postaviti kako bi pokušao da ostane neporaženi. Zato ste vidjeli da njegov tim, uvijek igra bolje u drugom poluvremenu. Za nadati se da će postaviti čvrstu formaciju i pokušati nešto uradit u finišu utakmice.

Matt Le Tissier

To je bio izuzetan preokret na Etihadu prošle godine i to je način na koji oni moraju igrati. United mora biti pozitivan i samopouzdan. Jose očito vidi svoju šansu u čvrstoj odbrani i vjerovatno će tako pokušati igrati, no problem je što City najbolje možete ugroziti ne braneći se, već napadajući ih.

Paul Merson

City će dati Unitedu šanse. Southampton je mogao primiti deset golova, ali je također imao svoje šanse. Bolji tim bi postigao tri ili četiri gola. City jednostavno pobjeđuje ekipe koji se povuku i brane tako da United mora biti hrabar.

United mora igrati s mnogo više igrača u napadu. Igrao bih s Romeluom Lukakuom te Anthony Martialom i Marcusom Rashfordom na krilima. Rekao bih ovoj dvojici da ostanu visoko i ne vraćaju se da prave pritisak na Benjamina Mendyja i Kylea Walkera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani se moraju braniti bolje nego u drugom poluvremenu prošle godine.

Charlie Nicholas

Dovoljno je pogledati prošli susret i shvatiti da United ima šansu protiv Cityja. Sada će Jose biti oprezan, ali mora se ići napasti Manchester City i ne dopustiti im da razviju svoju pas igru. Ako samo gledate da se obranite, u svakom momentu oni vam mogu zabiti gol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi