Wenger obrazložio zašto Alexis ne igra dobro za United

Kompetentan da govori o tome

Wenger obrazložio zašto Alexis ne igra dobro za United

Ako je neko kompetentan da govori o Alexisu Sanchezu, onda je to Arsene Wenger pod čijom je 'palicom' Čileanac pružao najbolje partije u karijeri.

Sanchez je u prošlom zimskom roku stigao u Manchester United kao veliko pojačanje, ali nije ostvario ni približno šta se od njega očekivalo.

Legendarni bivši menadžer Arsenala smatra da zna zbog čega je to tako.

"Alexisova snaga dolazi do izražaja kada preuzme inicijativu i krene predriblavati protivnike u nizu. Takvi igrači poput njega postaju najranjiviji kada izgube samopouzdanje, jer se njihova igra bazira upravo na tome. On je samopouzdanje lagano gubio i to se osjeti na terenu", rekao je Wenger, te nastavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na startu sezone je bio fizički na visokom nivou spremnosti, ali je već do tada izgubio mnogo samopouzdanja. Sada je svakako svježiji jer ga je Mourinho neko vrijeme odmarao".

Alexis Sanchez je za Manchester United odigrao 28 utakmica a postigao je samo četiri gola, što je izuzetno loše za fudbalera njegovog kalibra.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti