United rutinski protiv Stokea, proradio i Lukaku

Crveni đavoli stigli do jubilarnog 50. boda

United rutinski protiv Stokea, proradio i Lukaku

Manchester United je večeras na svom Old Traffordu u posljednjoj utakmici 23. kola Premier lige rutinski savladao Stoke rezultatom 3:0.

Igrao se deveti minut kada su Crveni đavoli stekli rezultatsku prednost. Pogba je uposlio Valenciju, a kapiten Uniteda je sjajno matirao Butlanda za vodstvo od 1:0.

Pola sata kasnije, tačnije u 38. minuti, Pogba je upisao novu asistenciju a ovoga puta strijelac je bio Martial i bilo je to sigurnih 2:0 za domaće nakon prvog poluvremena, iako je i Stoke imao nekoliko ozbiljnih prilika da ugrozi De Geu.

U nastavku utakmice viđen je još jedan pogodak i to u 72. minuti. Ovoga puta asistent je Martial, a strijelac Lukaku koji poslije dugo vremena postiže svoj 11. gol u Premier ligi ove sezone. Belgijanac se tek oporavio od nezgodne povrede s kraja 2017. godine i možda je ovo nagovještaj boljih partija u preostalom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je do kraja 3:0, a United je stigao do jubilarnog 50. boda i koliko-toliko se približio Manchester Cityju na 12 bodova zaostatka. S druge strane, Stoke je i dalje u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 20 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi