United uz dva promašena penala slavio protiv Norwicha, Arsenal prokockao dva gola prednosti
Rashford je promašio penal u 28. minuti

Crveni đavoli su prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede u Premier ligi

United uz dva promašena penala slavio protiv Norwicha, Arsenal prokockao dva gola prednosti

S. Pašalić, foto: EPA

Manchester United je u 10. kolu Premier lige slavio u gostima kod Norwicha sa 3:1.

Ekipa Olea Gunnara Solskjaera je željela prekinuti niz bez pobjede koji traje već četiri kola i na kraju je uspjela u tome.

Dobro su gosti otvorili utakmicu i nakon nekoliko prilika su stigli do vodstva u 21. minuti kada je McTominay postigao gol.

Sedam minuta kasnije je United imao priliku da poveća vodstvo, ali je Rashford promašio penal, međutim samo dvije minute kasnije je pogodio iz igre za 2:0.

United je u 43. minuti dobio još jedan penal, ali je ovaj put Martial bio neprecizan.

U nastavku je Martial ipak stigao do gola i to u 73. minuti i povisio na 3:0. Domaći su u 89. minuti preko Hernandeza smanjiti na 3:1 što je bio i konačni rezultat

Arsenal je na svom terenu ugostio Crystal Palace i odigrao 2:2.

Odlično su Topnici otvorili meč i brzo su poveli sa 2:0, a strijelci su bili Sokratis u 7. i David Luiz u 9. minuti.

Iako je Arsenal i nakon toga napadao, gosti su ipak uspjeli smanjiti na 2:1 u 32. minuti kada je Milivojević pogodio iz penala.

U nastavku je Crystal Palace stigao i do izjednačenja, a donio ga je Ayew u 52. minuti.

Domaći su nakon toga krenuli po novi gol i imali su nekoliko sjajnih prilika, a u 84. minuti je Sokratis nakon velike gužve postigao gol za veliku radost navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, sudija je nakon asistencije VAR-a odlučio da poništi ovaj gol jer je Chambers prethodno napravio faul na Milivojeviću iako je odluka bila dosta sumnjiva.

Pokušavao je Arsenal i nakon toga da postigne gol, ali su i gosti imali svoje prilike međutim rezultat se nije mijenjao pa je ostalo 2:2.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laso
Sad ce onaj debil hahahah...
0 1
Mirso12123
****m mater onom sudiji retardiranom, čist gol nam poništi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi