Unitedove svlačionice krasi posebna fotografija Lionela Messija
Foto: EPA

Zanimljiva priča sa Old Trafforda

Unitedove svlačionice krasi posebna fotografija Lionela Messija

Midhat Šljivak

Treneri omladinskih kategorija Manchester Uniteda odlučili su se na zanimljiv način i bez riječi obratiti mladim nadama tima sa Old Trafforda.

U svlačionici Akademije Manchester Uniteda na zidu se nalazi posebna fotografija zvijezde Barcelone Lionela Messija kako čisti vlastite kopačke nakon utakmice protiv Hrvatske na Upton Parku 2016. godine.

Fotografija, kako navodi The Times, služi kako bi mladi fudbaleri Crvenih đavola ostali čvrsto na zemlji i da im Messi posluži kao primjer kako se treba odnositi jedan profesionalac prema fudbalskoj igri.

Za sada im to dobro ide. Jedan od članova akademije Scott McTominay, koji je dobio šansu kod Jose Mourinha u prvom timu, nije istog trenutka potrčao za skupim automobilima i još uvijek se vozi u klupskom automobilu i to u Unitedu slave kao veliki uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očigledno da fotografija ima utjecaja na mlade nade tima sa Old Trafforda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi