UO FK Željezničar: Ne odustajemo od borbe za licencu, mandati na raspolaganje Skupštini kluba

Saopštenje za javnost

UO FK Željezničar: Ne odustajemo od borbe za licencu, mandati na raspolaganje Skupštini kluba

E. Škorić

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je vanredna sjednica Upravnog odbora FK Željezničara na kojoj su prisustvovali članovi Upravnog odbora, predsjednik i potpredsjednik Skupštine te članovi Nadzornog odbora.

Na zvaničnoj stranici Željezničara nalazi se saopštenje povodom odluke Drugostepene komisije za lincenciranje klubova. Isto vam prenosimo bez izmjena:

Naime, u toku današnjeg dana Fudbalski klub Željezničar dobio je putem e-maila Odluku Drugostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju žalbe na prethodnu Odluku, te da nam neće biti izdata licenca za nastup u evropskim takmičenjima za sezonu 2019/2020. Upravni odbor donio je dva zaključka:

FK Željezničar će nastaviti pravnu borbu i uputiti žalbu prema Izvršnom odboru NS/FS BiH, potom ukoliko bude bilo potrebe i prema UEFA-i, a sve u cilju zaštite interesa Kluba, ovo ujedno ne isključuje lokalno tužbe prema odgovornim licima u NS/FS BiH u dosadašnjem procesu;

Na narednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja će biti održana 15. juna, Upravni odbor prezentovat će članovima Skupštine izvještaj o radu za period od 1. januara 2019. godine, od kada je obezbjeđen neometan rad i funkcionisanje Kluba, te finansijsku stabilnost i ostvaren sportski rezultat. S druge strane i pored očiglednih opstrukcija i mešetarenja na koje očigledno nismo mogli uticati, UO će ponuditi mandate na raspolaganje.

Fudbalski klub Željezničar posebno izražava zabrinutost u postupanju Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine koji je bez zvanične obavijesti Drugostepene komisije u procesu licenciranja već dan ranije obavijestio buduće potencijalne klubove o njihovom nastupu što stavlja dodatnu mrlju na Odluku i način kako se postupalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju, postoje identični slučajevi gdje je UEFA donosila odluke u korist klubova poput Željezničara čak i ako se desilo kašnjenje od nekoliko dana, ukoliko bi se i tako gledalo, jer se gledalo postupanje u dobroj namjeri i pomenuto dugovanje je u potpunosti izmireno.

Ne bismo željeli prejudicirati kakva će biti odluka NS/FS BiH ili posebno UEFA na kraju procesa, ali ćemo svakako tražiti da se poveća regularnost takmičenja i utvrde odgovornosti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Tužni,ružni i Bogu dužni.
23 0
Dobojlija
E zeljo I manijaci ,da nije saveza danas bi igrali na svinjcu od terena I bez krova
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi