Upitno odigravanje noćnih utakmica na stadionu 'Rođeni'

Problem za FK Velež

Upitno odigravanje noćnih utakmica na stadionu 'Rođeni' · Saznajemo

Stadion FK Velež, Arena 'Rođeni' već je neko vrijeme poprištem konstantnih radova na tribini 'Red Army', a nerijetko se radovi izvode i u večernjim satima. 

Stadion je nedavno dobio i nove reflektore koji će Veležu omogućiti i odigravanje noćnih utakmica koje su istini za volju, dosta atraktivnije od dnevnih.

Posebno bi to bilo značajno u Mostaru gdje su temperature po pravilu najviše ne samo u našoj zemlji nego i nadaleko, a mostarske vrućine, posebna su muka za nogometaše na utakmicama u tom dijelu godine.

Mostarom se zadnjih dana pročula priča kako reflektori na stadionu 'Rođeni' imaju određene probleme, te da je dovedena u pitanje njihova funkcionalnost.

Za odgovor na ovo pitanje upitali smo alfu i omegu mostarskog kluba, predsjednika Šemsudina Hasića koji je za SportSport.ba kazao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče reflektora na stadionu, tu je sve tehnički odrađeno, montirano i završeno. Jedini problem oko njih je što oni zahtijevaju takozvano tehničko 'upucavanje'. Da bi se ono obavilo, iz tvrtke 'Philips' koja je proizvođač naših reflektora treba stići posebna mašina za to, kao i njihov inžinjer iz Beograda. Stvar je u tome da u ovoj pandemiji koronavirusa djelatnici Philipsa imaju ograničen režim kretanja i unatoč tome što mi imamo otvorene granice sa Srbijom, njihov inžinjer je pod tim pravilima i mi ovisimo o tome", rekao je predsjednik kluba i dodao je:

"Da budem iskren, reflektore bi mi mogli sutra upaliti, jer kao što sam rekao, oni su montirani i rade, ali to ne bi bilo to i ja ne bih sebi mogao dopustiti da to pustimo u rad bez dok se ne dovrši i to. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti to, te da će se jako skoro na stadionu 'Rođeni' odigravati dugo očekivane noćne utakmice" - kazao je Šemsudin Hasić za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
mogu kod komsija igrati nocne...hahahahahaha idemo u federalnu,,,hahahahahha
7 30
BN78
Gdje igrati dnevne utakmice u onom kamenjaru,ima stadion Zrinjskog neka igraju tamo ili u Sarajevumdok ne osposobe reflektore.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi