Uplašeni Wenger blokirao već planirani transfer
(Foto: EPA)

Welbecku nije dao ode

Uplašeni Wenger blokirao već planirani transfer

M. Šljivak

Londonski Arsenal suočava se sa brojnim odlascima iz kluba ovog mjeseca. Međutim, menadžer Arsene Wenger je odlučio da blokira transfer koji se činio realnim i tako je zaustavio odlazak napadača Dannyja Welbecka.

Iako je 27-godišnji napadač bio veoma blizu odlaska na posudbu u redove turskog Bešiktaša, menadžer Topnika Arsene Wenger na kraju je odlučio da ga zadrži u klubu.

Razlog je činjenica da je Arsenal već ostao bez dvojice ofanzivaca. Alexis Sanchez je pred transferom u Manchester United, dok je Theo Walcott otišao u ekipu Evertona.

Wenger nije želio da ostane bez velikog broja ofanzivaca. Na kraju je odlučio da spriječio odlazak 27-godišnjeg napadača koji bi mogao dobiti veću minutažu u ostatku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Welbeck je ove sezone nastupio u ukupno 22 meča za Arsenal. Uspio je postići pet pogodaka, ali je njegovo nezadovoljstvo umalo dovelo do odlaska iz kluba.

On je član Topnika postao 2014. godine, a stigao je iz redova Manchester Uniteda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti