Upoznajte mačka Ahila, novog prognozera SP-a u Rusiji

Čini se da imamo nasljednika hobotnice Paul

Upoznajte mačka Ahila, novog prognozera SP-a u Rusiji

S. Grebović

Pobjednike utakmica Svjetskog prvenstva mačak Ahil će birati između dvije kutijice sa hranom, koje će biti obilježene zastavama.

Kao i mnogi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu koji pokušavaju da predvide rezultate utakmica i Ahil se bavi proučavanjem reprezentacija, njihovom formom i izostancima, ali on ima jednu prednost - mačji instinkt.

Ahilu neće biti lako da ispuni očekivanja i izađe iz sjenke slavne hobotnice Paul, koja je postala svojevrsni hit  pošto je sa velikom tačnošću pogađala rezultate utakmica na SP 2010 u Južnoj Africi, uključujući i kasnijeg pobjednika samog prvenstva, reprezentaciju Španije.

Ahil je jedna od mnogih mačaka koje žive u Hermitageu, muzeju u St Petesburgu, a već je imao prilike da se pripremi za Mundijal pogađajući rezultate mečeva sa Kupa Konfederacija prošlog ljeta.

Ovaj mačak se trenutno nalazi na 'pripremama', jer je, naime, malčice predebeo.

"Ljudi ga hrane više nego što bi trebalo. Pošto je više ličio na loptu nego na mačku, stavili smo ga na strogu dijetu", izjavila je veterinarka Ana Kondrateva koja je preuzela brigu o njegovom izgledu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi