Upoznajte najmoćniju ženu evropskog i svjetskog fudbala

Direktorica Chelseaja koju rijetki znaju

Upoznajte najmoćniju ženu evropskog i svjetskog fudbala

Ona je najmoćnija žena u evropskom, ali gotovo sigurno i svjetskom fudbalu. Ona je glavni krojač sudbine velikog Chelseaja. Rijetki su njeni istupi u javnosti, a sve poslove vodi iz sjenke. Njeno ime je Marina Granovskaia, i ona je direktorica londonskih Plavaca.

Ova 39-godišnjakinja ima diplomu Moskovskog državnog univerziteta, a već 17 godina radi za gazdu Chelseaja Romana Abramovicha. Pored ruskog posjeduje i kanadsko državljanstvo, a direktorica Chelseaja je zvanično od juna 2013. godine. 

Detalji od njoj nisu poznati. Nema slika, nema izjava, živi daleko od očiju javnosti. Ipak, zna se, što je i logično da odlično govori engleski i ruski, te još neke jezike. 

Sve ovo otkriva tek zvanična stranica engleskog kluba, ali prema određenim informacijama do kojih dolaze engleski mediji Granovskaia se u mnogome pita kada je riječ o unutrašnjoj organizaciji kluba, pogotovo o njegovom menadžmentu.

U engleskim medijima je poznato da je upravo ova spretna Ruskinja bila glavni zagovornik povratka Josea Mourinha na klupu Chelseaja, a koliko je uticajna kod gazde kluba, jasnije postaje kada se zna da se Abramovich i on baš i nisu rastali na najljepši način.

"Uzmi ili odlazi"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najmoćnija žena u fudbalu tvrde je ruke, a to je potvrdila i prilikom potpisivanja novog ugovora sa kapitenom Johnom Terryjem. Legenda kluba nije bila zadovoljna određenim uslovima, ali direktorica nije popustila, kratko mu je poručila: Uzmi ili odlazi! 

Nije ni čudo što je uspješna, a upravo njoj se pripisuju glavne zasluge za angažman Cesca Fabregasa i Diega Coste.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.