Uprkos mnogim izostancima dobra i radna atmosfera u ekipi

Juniorska reprezentacija BiH se okupila u Zenici

Uprkos mnogim izostancima dobra i radna atmosfera u ekipi

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Zenici, gdje će u tri dana odraditi mini pripreme u Trening centru na Crkvičkom brdu. Selektor Toni Karačić susreo se sa velim problemima jer je većina igrača iz inostranstva izostala, tako da je stručni štab pozvao nove igrače iz naše lige, kako bi imao dovoljno igrača da može odigrati dvije međusobne test utakmice.

Nakon niskih temperatura, ovih dana u našoj zemlji prevladava toplije vrijeme, tako da  i igrači  iz juniorske selekcije imaju idealne uslove da odrade sve što od njih traži stručni štab. Svakako je ovo idealna prilika za neke možda da se nametnu pred naredni mjesec, kada će ova selekcija odigrati neke prijateljske utakmice, a zatim i Elitni krug kvalifikacija za Evorpsko prvenstvo.

Podsjetimo naša selekcija je u grupi s reprezentacijama Francuske, Izraela i Bugarske. Najveći broj igrača koji su iznijeli prvi krug kvalifikacija nije u Zenici, ali to nije pokvarilo atmosferu u ekipi. U-19 selekcija do ponedjeljka će boraviti u Zenici, odigrat će dvije testne utakmice, te će odraditi ukupno šest treninga. Narednog mjeseca igrat će se prijateljska utakmica protiv Srbije, možda i dvomeč u gostima kako bi što uigraniji otputovali u Francusku.

Nadamo se nakon što se kadetska selekcija prošle godine plasirala na Evropsko prvenstvo, da će to uspjeti i juniori ove godine, što bi svakako bio ogroman uspjeh za naš nogomet, te bi doprinijelo još većem razvoju našeg nogometa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi