Uroš Stojanov i Muhamed Mujić najbolji strijelci Prve lige FBiH

Uroš Stojanov i Muhamed Mujić najbolji strijelci Prve lige FBiH

Napadači Budućnosti i Jedinstva, Muhamed Mujić i Uroš Stojanov sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH okončali su s 18 pogodaka i tako podijelili prvo mjesto na samom čelu liste strijelaca.

Na drugom mjestu po broju golova završili su Željko Malčić (GOŠK) i Damir Smajlović (Bratstvo) koji na svom kontu imaju 14 golova, a epitet trećeg strijelca pripao je napadaču Orašja Senadu Mujiću, koji ima jedan gol manje.

Zapaženu sezonu iza sebe ostavio je i mladi napadač Mladosti Mirza Kovač koji je postigao 12 golova, dok je Jasmin Mujkić iz Slobode 11 puta tresao mrežu protivnika.

Top lista strijelaca:

1. Uroš Stojanov, Muhamed Mujić 18

3. Željko Malčić, Damir Smajlović 14

5. Senad Mujić 13

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

6. Mirza Kovač 12

7. Jasmin Mujkić 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti