Urugvaj imao samo bod, bio otpisan, a Suarez je bio hladan kao špricer: "Opusti se"

I tada je znao

Urugvaj imao samo bod, bio otpisan, a Suarez je bio hladan kao špricer: "Opusti se"

E. Škorić

Pobijedivši Čile s 2:0 u gostima, Urugvaj je sinoć u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Urugvajci su slavili pogocima Luisa Suareza i Federica Valverdea u posljednjih 12-13 minuta utakmice. Suarezu je to bio već osmi pogodak i on je najbolji strijelac u historiji kvalifikacija u Južnoj Americi.

Njegova reprezentacija će uz Brazil, Argentinu i Ekvador predstavljati Južnu Ameriku na Svjetskom prvenstvu, s tim da će Peru imati priliku da im se pridruži kroz dodatne kvalifikacije.

Za Urugvaj su kvalifikacije dobro završile, no moglo je biti mnogo gore. Sam početak bio je katastrofalan, budući da je bio osvojen jedan od mogućih 15 bodova u prvih pet kola. Kada je nacija uveliko počela da paničari i da se oprašta od Katara, Suarez je bio miran i uvjeren u najbolji ishod, što dokazuje i poruka koju je 18. novembra poslao prijatelju Martinu Rodriguezu, koji je bio uvjeren da "nema ništa od Svjetskog prvesntva".

"Ušli smo u zonu Luisa Suareza. Opusti se", odgovorio mu je napadač Atletico Madrida. Martin je odlučio spremiti te poruke i sada ih je objavio kada je postalo jasno da Urugvaj ide na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi