Je li ovo pravi trenutak za ovakav komentar? "Dembeleovo ponašanje je nedopustivo"

Selektor Trikolora opleo po zvijezdi Barce

Je li ovo pravi trenutak za ovakav komentar? "Dembeleovo ponašanje je nedopustivo"

Zvijezda Barcelona, Ousmane Dembele, našla se na udaru kritika selektora reprezentacije Francuske Didiera Deschapsa.

U intervju za Sport Bild, koji je izašao pred četvrtfinalnu utakmicu Francuza na Mundijalu protiv Urugvaja, selektor Deschamps je između ostalog rekao da Dembeleu zamjera zbog ponašanja prošlog ljeta kada je aktuelna bila tema njegovog prelaska u Barcelonu.

Tada je Dembele propuštao treninge Dortumnda jer očito više nije htio igrati za taj klub, a zbog toga nije dobijao ni poziv u reprezentaciju. Deschamps je danas, godinu dana kasnije, otkrio zašto nije želio da zove Dembelea.

"Bilo je to nedupustivo ponašanje. Dembeleovo ponašanje izazvalo je brojne probleme za Dortmund, njegove saigrače i nacionalni tim. Nisam mogao pozivati Dembelea u reprezentaciju jer nije trenirao. To je ponašanje koje ne možemo trpiti u našem timu", rekao je između ostalog Deschamps u razgovoru za Sport Bild.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, pitanje je koliko je ovo pravi trenutak da se ovako nešto izjavi obzirom da Francuze očekuje veoma težak meč četvrtfinala Mundijala u kojem će snage odmjeriti protiv Urugvaja.

Podsjetimo, Dembele je za sada na Prvenstvu dva puta počeo meč od četiri moguća i oba puta je izlazio iz igre u drugom poluvremenu.

Top Komentari

Keno
Neces da ga trpis zato sto fr ima jos trojicu njegovih kvaliteta istoj poziciji, da si u nasoj situaciji ti bi mu pusio da ti dolazi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti