Urugvaj pobijedio Rusiju i osigurao prvo mjesto u grupi

Rusi s drugog mjesta idu u osminu finala

Urugvaj pobijedio Rusiju i osigurao prvo mjesto u grupi

Endin Čaušević

Reprezentacija Urugvaja savladala je danas Rusiju sa 3:0 u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Urugvajci su uspjeli da dođu do treće pobjede na Mundijalu i tako završena prvom mjestu u Grupi A ispred domaćina Rusije. Urugvaj je od početka meča bio dosta bolji protivnik, a već u desetoj minuti poveli su sa 1:0 kada je sjajan gol iz slobodnjaka postigao Luis Suarez.

Rusija je pokušala da se vrati u meč, no Urugvajci im nisu dozvolili da naprave neku ozbiljniju priliku. Sredinom prvog poluvremena već je bilo 2:0 kada je Cheryshev zatresao svoju mrežu nakon udarca Laxalta.

U nastavku meča Rusija je imala incijativu na sredini terena, dok je Urugvaj prijetio iz kontri. U samom finišu utakmice Urugvaj je uspio još jednom da zatrese mrežu Rusije, a konačnih 3:0 postavio je Edinson Cavani.

Urugvaj je tako završio na prvom mjestu Grupe A sa devet bodova i igrat će protiv drugoplasiranog iz Grupe B, dok je Rusija druga sa tri boda manje i ide na prvog iz Grupe B. Svoje protivnike saznat će večeras nakon mečeva u Grupi B u kojoj se za prolaz dalje bore Španija, Portugal i Iran.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:

Urugvaj - Rusija 3:0 (Suarez 10', Cheryshev ag 23', Cavani 90')

Urugvaj: Muslera, Coates, Godin, Caceres, Nandez, Laxalt, Torreira, Vecino, Bentancur, Suarez, Cavani.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rusija: Akinfeev, Kudryashov, Ignashevich, Kutepov, Smolnikov, Zobnim, Gazinsiy, Cheryshev, Mranchuk, Samedov, Dzyuba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi