Fudbalska uspavanka na Rostova Areni: Urugvaj osigurao osminu finala
(Foto: EPA) Urugvaj i Saudijska Arabija su odigrali jednu od lošijih utakmica na Mundijalu.

Luis Suarez donio pobjedu svojoj reprezentaciji protiv Saudijske Arabije

Fudbalska uspavanka na Rostova Areni: Urugvaj osigurao osminu finala

Urugvaj ni u svom drugom meču na Mundijalu nije zadivio. Ipak, Suarez i društvo su stigli do nove minimalne pobjede, a ovaj put su sa 1:0 bili bolji od Saudijske Arabije.

Nije se mnogo toga moglo vidjeti na Rostov Areni, a prvo uzbuđenje na utakmici donijelo je i gol Urugvaja. Naime, nakon ubacivanja Sancheza iz korenera u 23. minuti, golman Saudijaca Al Owais pogrešno procjenjuje let lopte, pa ona dolazi do Luisa Suareza koji ne propušta priliku da donese svojoj selekciji vodstvo od 1:0.

Pokušali su Saudijci uzvratiti u 26. i 29. minuti preko Bahbira, ali promjene rezultata nije bilo, a nije bilo ni više uzbuđenja u prvom poluvremenu koje je okončano minimalnim vodstvom Urugvaja.

Blijedo izdanje obje selekcije i slab ritam igre obilježili su i drugo poluvrijeme. Ipak, Urugvaj je bez većih problema uspijevao čuvati svoj gol, a najbolju šansu u drugom dijelu su fudbaleri ove južnoameričke selekcije propustili u 62. minuti kada je Carlos Sanchez iz obećavajuće pozicije šutirao preko gola. Istina, dobru šansu je imao i Cavani u samom finišu, ali je golman Saudijaca ovaj put bio na visini zadatka.

Urugvaj nakon dvije runde Grupe A ima šest bodova, isto koliko ima i Rusija, te je osigurao osminu finala, a za prvo mjesto u grupi će se boriti u direktnom duelu sa domaćinom.

Grupa A, 2. runda:

Urugvaj - Saudijska Arabija 1:0 (L. Suarez 23')

Stadion: Rostova Arena (Rostov)
Sudija: C. Turpin (Francuska)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj: Muslera, Gimenez, Godin, Varela, Caceres, Rodriguez (od 59. Laxalt), Bentacur, Vecino (od 59. Torreira), Sanchez (od 82. Nandez), Suarez, Savani. Selektor: Tabarez.

Saudijska Arabija: Al Owais, Albulayhi, Hawsawi, Al Sharani, Al Burayk, Bahbir (od 75. Kanu), Al Faraj, Otayf, Al Jassim (od 44. Al Moghawi), Al Dawsari, Al Muwallad Al Harbi (od 78. Al Sahlawi). Selektor: Pizzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi