Urugvaj pokazao svoju snagu protiv Ekvadora

Slavili s 4:0

Urugvaj pokazao svoju snagu protiv Ekvadora

Endin Čaušević

Reprezentacija Urugvaja sinoć je s ubjedljivih 4:0 savladala selekciju Ekvadora u prvom kolu Copa Americe.

Urugvajci su odigrali odličnu utakmicu i pokazali da će biti jedni od glavnih favorita za osvajanja trofeja. Ovaj tim sjajno je otvorio meč i poveo već u šestoj minuti kada je fantastičan gol postigao Lodeiro.

Nakon toga na scenu je stupio Edinson Cavani koji je imao dvije nevjerovatne šanse, ali je golman Ekvadora svojim odbranama sve oduševio.

Posao svom timu itekako je otežao Quinteros u 24. minuti koji je dobio direktan crveni karton nakon što je u dva navrata laktom udario igrače Urugvaja. Sudija je pogledao VAR, a zatim mu pokazao put ka svlačionici.

Međutim, za njega nije bilo spasa u 33. minuti kada je Cavani sjajnim škaricama pogodio za 2:0 na asistenciju Diega Godina. No, to nije bilo sve od Urugvajaca u prvom dijelu.

U samom finišu uspjeli su dati i treći gol. Caceres je ovaj put asistirao, dok je mrežu Ekvadoraca zatresao Luis Suarez za 3:0. U drugom poluvremenu nismo vidjeli ništa specijalno i bilo je jasno da oba tima čekaju kraj meča.

No, Urugvaj je u samom finišu uspio da dođe i do četvrtog gola, a ovaj put autogol postigao je Mina koji je tako postavio konačnih 4:0. U ovoj grupi večeras se još sastaju Čile i Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi