Ruski velikan se našao pod bizarnim sankcijama SAD: "Klub svakako nema nikakve veze s njima"
Foto - EPA

CSKA se iznenadio

Ruski velikan se našao pod bizarnim sankcijama SAD: "Klub svakako nema nikakve veze s njima"

Midhat Šljivak

Ruski velikan CSKA iz Moskve našao se pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

Klub iz Moskve našao se pod sankcijama SAD-a uz još 24 preduzeća i to sve zbog aktuelne situacije u Ukrajini, koja je napadnuta od strane Rusije.

Direktor CSKA Roman Babaev je iznenađen što se njihov klub našao pod sankcijama.

"Igrači se mirno pripremaju za nastavak sezone, a naši advokati rade svoj posao. Branit ćemo svoja prava i sport treba da bude izvan politike", rekao je Babaev za ruske medije.

Sankcije koje su uvele SAD su bizarne. CSKA ne može poslovati s američkim kompanijama, što nikada nisu ni činile.

"Kako sam ja razumio klub nema nikakve veze sa SAD. CSKA bez problema može primati novac od UEFA za nastupe u takmičenjima, može im se uplaćivati novac za transfere", istakao je advokat Ilya Chicherov.

Ipak, jedan transfer im je ipak problem. Novac od prodaje hrvatskog fudbalera Nikole Vlašića vjerovatno neće moći da dobiju u narednom periodu.

"Isplata novca za Vlašića vjerovatno je zaustavljena. Vlasnici imaju otvorene biznise u SAD-u i to bi moglo otežati isplate novca", saopštio je.

Jedini problem bi moskovskom timu predstavljala eventualna odluka evropskih vlasti da uvedu sankcije, pa bi se CSKA našao u popriličnom problemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi