Usain Bolt i zvanično odlučio da okonča fudbalsku karijeru

Nije uspio da se probije

Usain Bolt i zvanično odlučio da okonča fudbalsku karijeru

Jamajčanin Usain Bolt (32) je odlučio da okonča igračku karijeru.

Bolt će naravno zauvijek ostati upamćen kao sprinter koji je oborio sve moguće rekorde na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100, a po okončanju karijere atletičara posvetio se fudbalu.

On je posljednju trku imao na ljeto 2017. godine kada je osvojio bronzu na 100 metara na Svjetskom prvenstvu, a nakon toga se potpuno posvetio fudbalu.

Bio je na probi u nekoliko timova širom Evrope i svijeta, ali nikada nije dobio pravu šansu niti je potpisao profesionalni ugovor.

Početkom ove godine, tačnije danas, on je odlučio da su njegovi pokušaji da jednog dana postane fudbaler i zvanično gotovi.

"Bilo je zabavno dok je trajalo", kratko je prokomentarisao Bolt. 

Top Komentari

pogba69
Bolt je na terenu bio kao tele kad ti pobjegne iz štale pa trči okolo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi