Uskoro puni 35 godina, noga mu izgleda zatrašujuće, a mnoge zvijezde mu gledaju u leđa

Proživljava drugu mladost

Uskoro puni 35 godina, noga mu izgleda zatrašujuće, a mnoge zvijezde mu gledaju u leđa

A. Čaušević

Postoje fudbaleri koji svaki zaljubljenik u fudbal jednostavno ne može da ne voli. U grupu bi se mogao uvrstiti i Santi Cazorla koji proživljava drugu mladost. 

Cazorlu je na startu sezone milina za gledati. Zahvaljujući odličnim partijama iskusni Španac je učinio da mu u trenutno u leđa gledaju mnoge skupocjene zvijezde La Lige.

Dok je bio član Arsenala dvije godine nije igrao fudbal, a za taj period je zbog silnih problema sa zglobom desne noge imao čak 11 operacija.

Jedne prilike mu je rečeno da će morati biti zadovoljan ako uopšte bude mogao hodati, kada je otišao iz Arsenala 2018. godine sumnjalo se da će nastaviti karijeru.

Rizik je preuzeo Villareal i pogodio. Prošle sezone je odigrao 35 od 38 ligaških mečeva, a bez obzira što u decembru puni 35 godina trenutno jednostavno briljira.

Image may contain: one or more people and outdoor

Na posljednja četiri meča je zabio tri gola i upisao dvije asistencije. Protiv Barcelone je prošle sedmice zabio gol sa 30-ak metara te dobio ovacije cijelog Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako budeš ponovo mogao šetati sa sinom, budi zadovoljan, to su mi rekli", kazao je Cazorla za Marcu 2017. godine.

Dvije godine kasnije nekadašnji reprezentativac opet uživa u fudbalu i pravi je primjer zašto u životu nikad ne treba odustati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi