Uspavanka na Old Traffordu, Southampton kući pjevajući
United već tri utakmice zaredom ne zna za pobjedu, a susret je obilježen povredom Romelua Lukakua

Premiership, 21. kolo

Uspavanka na Old Traffordu, Southampton kući pjevajući

Fudbaleri Manchester Uniteda odigrali su još jednu uspavanku na domaćem terenu i ponovo nisu uspjeli da ostvare pobjedu, a ovog puta bod sa Old Trafforda nosi Southampton. Meč je završen rezultatom 0:0.

Utakmicu je svakako obilježila teška povreda Romelua Lukakua koji se srušio na zemlju u uvodnim minutama utakmice i morao je napustiti teren i to na nosilima i sa kisikom. Treba spomenuti da je napadač domaćih prije toga imao veliku priliku, ali je glavom šutirao preko gola.

Imao je Southampton nekoliko solidnih prilika tokom prvog dijela, ali De Gea je bio sjajan. S druge strane, United je imao još samo šansu preko Mate, ali rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpunu uspavanku, a jedino je vrijedna pomena prilika za Shane Longa koji je dobro šutirao, ali De Gea mu je sjajno odbranio udarac. United do kraja meča nije imao nijednu priliku i susret je završen bez golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli se sada nalaze na 3. pozciji sa čak 14 bodova manje od lidera Cityja, ali i meč više. S druge strane, Southampton je tek na 13. pozicji sa samo 20 bodova.

Premiership, 21. kolo:
Manchester United-Southampton 0:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi