Uspješan popravni ispit Plemića

Zrinjski izbacio Vallettu

Uspješan popravni ispit Plemića

Odahnuo je sinoć Ante Miše skupa sa svima kojima je Zrinjski blizu srca.

Dvomeč s neugodnim prvacima Malte je uspješno apsolviran, iako je nakon crvenog kartona Galića, te primljenog pogotka u 57. minuti brod Plemića zaplovio opasnim vodama.

U ne baš oku ugodnoj utakmici, Mostarci su s dva eurogola izborili epitet jedine bosanskohercegovačke momčadi koja je opstala u europskim natjecanjima.

Kad već lopta nije htjela u gol nakon akcija kojih ruku na srce, nije previše ni bilo, bomba Hrvoja Barišića skinula je paučinu s gola domaćina i usmjerilo utakmicu ka zasluženom prolazu. Ipak, treba spomenuti i dvije velike prigode Valette na 0:0 od kojih je jedna odsjela na prečki, a druga završila u rukavicama Solde.

Antonio Soldo na vratima Zrinjskog bio je sjajan jučer i uz strijelce najzaslužniji je za eliminaciju Valette. Ovaj Širokobriježanin je već dugo bio drugi i treći vratar i spremno je dočekao priliku dokazavši da izostanak utakmica nije naštetio njegovim refleksima.

Raduje i europsko buđenje Miloša Filipovića koji u prve tri utakmice pod UEFA ingerencijom nije bio na razini koju je nudio cijele prošle sezone koju je završio kao najbolji strijelac i asistent našeg prvenstva.

Sljedeći protivnik Zrinjskog dolazi iz Bugarske. Ludogorets iz Razgrada ozbiljno je ime europskog nogometa, ekipa koja u proteklim godinama ima iskustvo igranja grupne faze Lige prvaka.

Ekipa je to protiv koje će Zrinjski morati izgledati mnogo bolje da bi smio nastaviti svoj san o velikom europskom iskoraku. Maltežani jesu neugodni, ali da se ne lažemo, ovo je bila ekipa koja se jednostavno morala proći i sigurni smo da je pred Antom Mišom visio taj imperativ.

Očigledno, Plemići su u velikoj potrazi za napadačem. Kraljevstvo za kvalitetnog špica se daje u Mostaru, nažalost samo kao metafora, jer dosad spominjani Ivan Lendrić i Ante Vukušić navodno traže plaće koje su sa Premijer ligu još uvijek mislena imenica.

Prije Razgrada, Zrinjski će na još jedno teško gostovanje, na Grbavicu protiv Želje koji je sinoć eliminiran od Apollona, a sve osim poraza zadovoljit će Mostarce.

Treba spomenuti i bitan detalj, a to je da će uzvratni susret s Bugarima biti odigran na širokobriješkoj Pecari jer mostarski stadion ne udovoljava uvjetima igranja utakmica u ovom stadiju EL.

No mostarski stadion je druga tema kojom ćemo se skoro pozabaviti, a dotad simpatizeri i navijači Zrinjskog mogu uživati bar koji dan u zadovoljstvu zbog uspješno apsolviranog popravnog europskog ispita.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sljedeća 4 susreta Mostarci će igrati izvan Mostara, Željo i Čelik u Sarajevu i Zenici, Ludogorets u Razgradu i Širokom. Valjda će u međuvremenu u srce Hercegovine sletjeti i napadač sposoban zabijati nakon prigoda koje mu iskreiraju suigrači. Kako god, Ante Miše ima razloga za zadovoljstvo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Kad im Sisinjo, Pičkinjo, Fuckinjo, Jebanjinjo uvale..........taj Ludigorec sami brazilci jbg
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi