Uspješne pripreme u Međugorju: Slobodan Starčević na slatkim mukama

Mladi igrači opasno zaoštrili konkurenciju u Tuzla Cityju

Uspješne pripreme u Međugorju: Slobodan Starčević na slatkim mukama

Fudbaleri Tuzla Cityja su odradili jako dobar posao u Hercegovini, tačnije u Sport Centru u Međugorju. Izgledali su zanimljivo običnim posmatračima i malobrojnim novinarima prisutnim na pripremama, a drugo poluvrijeme današnje utakmice sa Željom pokazalo je da Slobodan Starčević na raspolaganju ima mnogo više od početnih jedanaest.

Meč protiv Željezničara odigrale su dvije postave, svaka po 60 minuta. Ova koja je igrala u prvom poluvremenu razlikovala se od ove iz drugog po dvjema stvarima: Prvoj - nije se previše naigrala, ne zaprijetivši čestito sastavu Plavih te drugoj - djelovala je mnogo manje energično, da ne kažemo inertno.

Treća stvar, prvo poluvrijeme Tuzla je izgubila 0:1, drugo je dobila 3:1 i to nakon što su primili još jedan gol. Ukupno 3:2.

Kad sve zbrojiš i oduzmeš, neosporna je činjenica da su danas mlađi igrači dominirali, a nije nevažno spomenuti i da su u prvom susretu u Međugorju protiv Čapljine djelovali i više nego solidno. Trener Slobodan Starčević, možda ranije nije imao priliku u to da se uvjeri, možda je pak i znao šta nekoliko široj javnosti malo poznatih igrača može, ali definitivno je da će u narednom periodu biti na slatkim mukama.

Logika je neka, mada to večina naših trenera neće nikada priznati, da je mladi igrač koji želi da se nametne, ekipi mnogo korisniji od starijeg čiji je motiv upitan. To može biti i nauk za one čiji je voljni momenat i pored neospornog kvaliteta nizak, a nakon današnjeg meča i ukupnog trijumfa 3:2 ne treba biti mnogo pametan i oštrouman.

Odnos, zalaganje, energičnost i tempo kojim su odigrali igrači u drugih 60 minuta, na kraju krajeva pohvalio je i trener Starčević koji ne se bi trebao ustručavati dati im adekvatnu priliku i u narednom periodu. 

Mladi stoper Ermin Musić otkrovljenje je priprema i u oba meča bio je apsolutno na visini zadatka, a osim toga uspio je stići zabiti dva gola. Ako to nije dovoljno da se standardni stoperi zapitaju, onda treba sačekati da dobije još nekad priliku pa da ekipa ne primi gol, a on zabije tri. 

Ensar Hajrović je novajlija koji je ozbiljno zaintrigirao sve one koji su posmatrali utakmice sa tribina, a javno ga je pohvalio i trener Željezničara Amar Osim. Lijeva noga kakve nema u Premijer ligi, dobar pregled igre i sjajna duga lopta krase ovog fudbalera na kojeg u budućnosti bi pažnju trebao posvetiti i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović.

Semir Burić i za google nepoznati fudbaler u par navrata je i prisutnu publiku svojim potezima dizao na noge. Prodoran, hrabar i pun samopozdanja u nekoliko navrata je namučio odbranu Plavih.  No, to nije sve, da na mlađima svijet ostaje pokazali su i Suad Mujić i Huso Karjašević... igrači su na koje bi Starčević nakon priprema u Međugorju mogao ozbiljnije računati. Ako ništa, neće se morati brinuti da li će ići na glavu, a svakako da je da tako kažemo posebna atrakcija bio mladi 16-godišnji Ahmed Hasanbegović pred kojim je, ukoliko nastavi sa predanim radom, blistava budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da su bogdo svi ko oni

Jedan od menadžera sportskog centra Circle u Međugorju priznao nam je da dugo nije imao lagodnije goste, kao što su igrači i članovi stručnog štaba Tuzla Cityja. Naime zbog lošijih vremenskih prilika i kiše koja je često posljednjih dana padala u Međugorju, trebalo je voditi više pažnje o terenima, pa šta god da bi predložili Tuzlacima oni su bez zanovijetanja prihvatali.

Ne može glavni teren, može sporedni. Danas nam je bitno da sačuvao ovaj teren, nema veze, može onaj. Ne može travnjak, može plastična trava u balonu. Da su bogdo svi gosti tako nezahtjevni kao oni, to bi bila milina, priznaje nam jedan od ovdašnjih koordinatora u centru koji se mlađem tuzlanskom premijerligašu zahvalio na svemu i zaželio mu mnogo sreće u nastavku sezone.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi