Utaka: Razočaran sam

I Utaka priznao lošu atmosferu u reprezentaciji Nigerije

Utaka: Razočaran sam

John Utaka je još jedan u nizu nigerijskih reprezentativaca koji je priznao da atmosfera u redovima Super orlova na SP-u nije bila na očekivanom nivou, što je bio uzrok ispadanja u prvom krugu.

Utaka je u kvalifikacijama bio jedan od glavnih igrača Nigerije, dok je utakmice SP-a ogledao s klupe za rezervne igrače. Ni njemu, kao ni ostatku svijeta, nije jasno zašto ga je Lars Lagerback držao na klupi. Ipak, Utaka najavljuje da će i dalje igrati za Nigeriju.

„Razočaran sam našim nastupom na Mundijalu, jer mislim da smo mogli otići daleko. Igrači su napravili ono što se od njih tražilo, ali svi napori su bili uzalud. Ja sam na Mundijal došao misleći kako ću imati turnir za pamćenje, ali nisam dobio priliku za igru. Bio sam obični posmatrač“, kaže napadač Nigerije i Portsmoutha.

„Želio sam da igram i da dam doprinos timu. Bilo je veoma frustrirajuće, ali odlučio sam loše iskustvo ostaviti iza sebe i ići dalje. Moj glavni prioritet sada je pronaći novi klub, unaprijediti svoju igru i nastaviti igrati za Nigeriju“, rekao je Utaka koji kaže da je Nigerija mogla imati isti rezultat kao i Gana da je imala zdravu atmosferu u reprezentaciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.