Utakmica Čelika i Bosne neće se nastaviti: Navijači otišli kući, sudije još uvijek u svlačionici
Lijepa fudbalska predstava prekinuta je nakon jedne sudijske odluje i ulaska navijača u teren

Prekinut derbi meč 14. kola Druge lige FBiH između Čelika i Bosne

Utakmica Čelika i Bosne neće se nastaviti: Navijači otišli kući, sudije još uvijek u svlačionici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Bosne iz Visokog danas su odigrali derbi meč 14.kola Druge lige FBiH, grupa Centar. Utakmica je prekinuta u drugom poluvremenu, jer su domaći navijači uletjeli u teren nakon što je glavni sudija dosudio jedanaesterac za Bosnu.

Zeničani su u ovaj duel ušli znatno oslabljeni bez četiri standardna igrača, dok su gosti u Zenicu došli s najjačim sastavom.

Od početka utakmice crno-crveni su krenuli silovito prema golu gostiju, a u 10. minuti nakon sjajne akcije, Eldar Sivac pogađa desnu stativu. Nastavili su se napadi Zeničana, a u 37. minuti sporna situacija ispred gola gostiju, oboren je Mašić, koji se ostao ležati u petercu, ali glavni sudija Kenan Bekrić iz Tešnja pokazuje da nema ništa od jedanaesterca. Inače sudijska trojka danas je bila veoma neujednačena čime je dodatno podizala nervozu na i van terena. U 41. minuti domaćini stižu do vodstva, prekid s desne strane izveo je Vardo, a sjajan gol glavom postiže Isaković za vodstvo Čelika 1:0, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme počelo je otvoreno, sve do 60. minute kada je nakon prekida glavni sudija iz Tešnja, Kenan Bekrić na opšte iznenađenje svih prisutnih na stadionu svirao jedanaesterac za Bosnu, to je izrevoltiralo domaće navijače, koji su ušli u teren i krenuli ganjati sudijsku trojKu. Meč je prekinut, a igrači Čelika i Bosne kao i službene osobe su otišli u svlačionicu. Vidjet ćemo šta će od svega na kraju biti, glede ove utakmice, ali današnje suđenje, koje je s tribina pratio specijalni mentor suđenja Salem Prolić svakako ne vraća vjeru u bolje sutra našeg nogometa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Domaći navijači su aplauzom ispratili gostujuće igrače i danas je još jednom bačena mrlja na bh. nogomet, a isključivi krivac za to su sudije, s kojima je potrebno dosta rada jer ovakve scene će se ponavljati, budući da više niko nema strpljenja ni živaca da se gledaju ovake utakmice, gdje su umjesto igrača, sudije u prvom planu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mufidmemija1992
Sudija ce puno godina sanjati Kamberovica polje i raspolozene navijace Celika.Naravno ako prezivi ovu nedjelju.
4 0
Koba84
Prolic je gnjida fudbala
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi