Utakmica između Čelika i Travnika humanitarnog karaktera

Komšijski derbi

Utakmica između Čelika i Travnika humanitarnog karaktera

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju u komšijskom derbiju dočekati ekipu Travnika u okviru 19.kola Premijer lige BiH.

Pored takmičarskog ova utakmica biće i humanitarnog karaktera, jer će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen za liječenje sugrađanina i nekadašnjeg omladinca Čelika Vedada Šabanovića.

Prošle sedmice grupa igrača Čelika obišla je Vedada, koji boluje od leukemije, na liječenju u sarajevskoj bolnici. Njemu je u Turskoj presađena koštana srž, ali je nedavno opet osjetio tegobe, zbog čega je neophodno koristiti lijek koji je izuzetno skup i nema ga na tržištu u našoj zemlji.

Kapije stadiona na južnoj i sjevernoj strani neće biti otvorene za utakmicu, dok će cijene ulaznica za tribinu "zapad" biti 6 KM, dok je za "istok" 4 KM. 

Utakmica između Čelika i Travnika od ogromnog značaja je za oba kluba zbog bodovnog salda, posebno ekipe s Pirote, kojoj je svaka utakmica kvalifikaciona do kraja sezone. Čelik posljednjih 12 godina ne zna za poraz od Travnika u Zenici, a hoće li tako ostati i nakon subote vrlo brzo ćemo saznati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u subotu nastupiti bez Salčinovića, Selimovića, Kazazića i Bajraktarevića, dok će Travnik u Zenicu doći u najjačem sastavu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi