Utakmica za zaborav dva Reala: Sociedad i Madrid podijelili bodove

Bez golova u San Sebastianu

Utakmica za zaborav dva Reala: Sociedad i Madrid podijelili bodove

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su odigrali utakmicu bez golova na gostovanju kod Real Sociedada u meču 2. kola La Lige.

Real Madrid je na početku utakmice imao loptu u svom posjedu, ali su imali problema ozbiljnije da zaprijete Sociedadu. Na prvo uzbuđenje čekali smo čak do 37. minute.

Tada su igrači Real Madrida tražili penal jer su tvrdili da je jedan igrač Sociedada igrao rukom, ali sudija Munuera nije svirao penal ni nakon kada je pogledao VAR.

Prvu veliku priliki na meču vidjeli smo tek u 44. minuti i to pred golom gostiju. Odličnu šansu imao je Isak koji je izašao sam ispred Courtoisa, ali je golman Real Madrida odlično odbranio njegov udarac.

Na startu drugog dijela ponovo prijete domaći. Ovaj put pokušao je Muguruza, ali neprecizno i lopta je završila pored gola.

Real Madrid je prvu ozbiljniju šansu stvorio u 62. minuti. U odličnoj šansi našao se Karim Benzema, ali je šutirao ravno u golmana domaćih koji je to bez problema odbranio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga ponovo smo gledali nešto dosadniju utakmicu. Obje ekipe su igrale s dosta opreza i primarni cilj bio je da sačuvaju svoje mreže. Jasno je da je Real Madrid bio favorit večeras, ali igrači Zinedinea Zidanea odigrali su meč za zaborav u kojem su osvojili samo jedan bod.

Poznato je da je Real Madrid propustio meč prvog kola jer su imali sedam dana više odmora, a taj će se meč odigrati naknadno

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Nema pomoći sudija ko u prethodnom duelu nema ni pobjede
6 7
cccccc
no penalty, no party.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi