Golčina na St. James' Parku obilježila početak sezone u Premierhsipu, Spursi slavili u golijadi

Počelo je

Golčina na St. James' Parku obilježila početak sezone u Premierhsipu, Spursi slavili u golijadi

E. Škorić

U petak navečer počela je nova sezona Premiershipa utakmicom Crystal Palace - Arsenal (0:2), a nastavljena je u subotu s nekoliko zanimljivih utakmica.

U ranijem subotnjem terminu Fulham je uspio da zaustavi Liverpool na svom Craven Cottageu (2:2) uz dva gola Aleksandra Mitrovića, a u terminu od 16 sati odigrane su još četiri utakmice 1. kola.

Najefikasniji je bio duel Tottenhama i Southamptona. Gosti su poveli već u 12. minuti preko Ward-Prowsea, ali su Spursi odgorili već u 21. minuti kada je Sessegnon pogodio. U 31. minuti Son je asistirao Dieru za preokret Tottenhama.

Nastavak donosi bolju igru domaćina i nove golove za prvu pobjedu. Autogolom Salisua u 60. minuti Tottenham je došao do 3:1, d bi samo tri minute kasnije Kuluševski krunisao dobru partiju golom. Debitovao je i Ivan Perišić, koji je ušao u 66. minuti.

Gol kola viđen je na St. Jamesa Parku, a postigao ga je Fabian Schar u 59. minuti, kada je Newcastle nakon silnih promašaja uspio da slomi otpor novajlije u ligi, ekipe Nottinghama. Kasnije je sjajan gol postigao i Wilson.

[twitter]https://twitter.com/Atletianaa/status/1555936637741371394[/twitter]

Oglasi

Još jedan povratnik u elitu, Bournemouth, odigrao je danas svoj meč i došao je do vrijedne pobjede od 2:0 nad Aston Villom. Vodeći gol postigao je Lerma u 3. minuti, a u 81. minuti je sve dileme oko pobjednika riješio Moore.

Leeds je preokretom upisao pobjedu nad Wolverhamptonom (2:1). Podence je postigao sjajan gol u šestoj minuti, a Rodrigo u 24. domaćinu donosi izjednačenje, da bi u 73. minuti Aaronson pogodio za tri boda.

Uzbuđenja se nastavljaju danas od 18:30 sati duelom Everton - Chelsea, dok će sutra biti odigrana tri meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 15 sati Leicester protiv Brentforda i Manchester United protiv Brightona, a od 17:30 sati kolo će se završiti utakmicom West Ham - Manchester City, što se može smatrati i derbijem kola.

Premiership, 1. kolo:
Bournemouth - Aston Villa 2:0
Leeds - Wolves 2:1
Newcastle - Nottingham 2:0
Tottenham - Southampton 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi