Newcastle je spremio teren za fenomenalan transfer
FOTO: EPA

Veznjak na radaru

Newcastle je spremio teren za fenomenalan transfer

H. Zilić

Na pragu je sjajan transfer na Ostrvu.

Prema pisanjima "The Telegrapha" James Maddison (25) bi mogao karijeru nastaviti u redovima Newcastlea.

Svrake su spremne izdvojiti 40 miliona funti za fudbalera Leicestera, koji je i želja Arsenala, ali ponuda Newcastlea je konkretnija, ali i veća.

Maddison ima ugovor sa Leicesterom do juna 2024. godine, ali u posljednje vrijeme sve više se pisalo kako nije baš zadovoljan u redovima Lisica.

Engleski veznjak je i prije tri godine bio na meti Manchester Citya, ali cijela situacija sa koronavirusom je poremetila pomenuti transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Leicester je došao u julu 2018. godine iz redova Norwicha, a za reprezentaciju Engleske skupio je svega jedan nastup.

Newcastle bi navodno na ime ovog transfera dodao i neki bonus Leicesteru, a špekuliše se da bi pored novaca, Lisice dobile i još jednog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi