Utakmicu karijere je igrao u kopačkama iz smeća, sada Guardioli preskup

Menadžer Građana ga pohvalio

Utakmicu karijere je igrao u kopačkama iz smeća, sada Guardioli preskup

A. Čaušević

Pep Guardiola je već godinama jedan od najboljih trenera svijeta i koga ovaj sjajni stručnjak pohvali onda zaista vrijedi. 

Manchester City je jučer sa 3:0 pobijedio Aston Villu, a Guardiola je poslije utakmice imao samo riječi hvale na račun Jacka Grealisha.

Španac je za 24-godišnjeg veznjaka rekao da je sjajan igrač, ali u ovom trenutku preskup za Građane.

"Grealish je nevjerojatan. Igrač top klase! Sviđa mi se kako je uveo Aston Villu u Premiership i branio klupske boje. Nažalost, preskup je za Manchester City", rekao je Guardiola.

Inače, Grealish je prošle sezone kao kapiten vodio Aston Villu ka promociji. Finalni susret play-offa protiv Derby Countyja koji je bio najvažniji u njegovoj karijeri Englez je igrao u kopačkama "za smeće". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegove kopačke su privukle pažnju svih koji su ih primijetili, pa je bio primoran objasniti zašto je igrao u obući koja izgleda kao da joj je mjesto u smeću.

"Vratio sam se od povrede i one su, logično, bile potpuno nove. Postigao sam nekoliko golova i upisao nekoliko asistencija, pa sam pomislio da su ovo moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati", poručio je nakon utakmice Grealish.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi