"Utrčao je kao pobješnjeli medvjed, prijećeno nam je da nećemo živi izaći"

Meč u Izačiću prekinut, gosti napustili teren

"Utrčao je kao pobješnjeli medvjed, prijećeno nam je da nećemo živi izaći"

Samir Mlaćo

Pomalo nevjerovatna priča dolazi iz Izačića. Naime, susret 4. kola Druge lige FBiH grupa Zapad između domaćeg Borca i Sloge iz Bosanske Otoke prekinut je u 32. minuti kada se desio incident u kojem su učestvovali igrači oba tima, ali i navijači.

Gosti su se zatim povukli u svlačionicu, te su uz pratnju policije ispraćeni sa stadiona. Dan nakon utakmice razočaranima su dešavanjima, a ističu da iza svega stoji komesar za bezbjednost domaćih Omer Balić, koji ih je prema njihovima navodima vrijeđao, te udarao.

"Mi smo u Izačić došli 90 minuta prije meča, kako to i nalažu propozicije. Zatekli smo predstavnika domaćih sa delegatom, a zanimljivo da je taj isti predstavnik pod suspenzijom. Niko nas nije dočekao, delegat je vodio monolog na brifingu sa našim predstavnikom, a zatim je susret počeo. Dva policajca i redar su stigli prije samog početka utakmice. Sve je bilo korektno do neke 30. minute kada nakon jednog faula domaći nogometaš psuje majku našem nogometašu i nastalo je prvo koškanje. Stvari su se zakuhale kada kapiten domaćih Armin Balić nalijeće i našeg nogometaša koji ima samo 17 godina hvata za vrat i čak podiže sa zemlje. Psovao mu je, ali i to se nekako smirilo. U teren zatim ulijeće suspendovani predstavnik domaćih, a tuča se nastavila kod naše klupe. Brat od našeg 17-godišnjeg nogometaša bio je među našim navijačima i poručio kapitenu Baliću da takve stvari ne smije raditi", tvrdi naš izvor iz NK Sloga te dalje navodi.

"Zakuhalo se na tribinama tada, ali to nas nije zanimalo. Skoncentrisani smo bili na teren. I onda nevjerovatne stvari. Komesar bezbjednosti domaćih Omer Balić ulijeće na teren kao pobješnjeli medvjed i udara šamar našem treneru. Uhvatio je i našeg kapitena Besima Ibričića te nam zaprijetio da nećemo živi izaći sa stadiona ako se pomjerimo. Bio je u alkoholoziranom stanju, a nama su u policiji kasnije rekli da je kod njega izmjereno 0.28 promila alkohola".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Gosti su tada se povukli i jasno stavili do znanja da ne planiraju da se vrate na teren.

"Naš trener je tada povukao ekipu, a delegat nam je kazao da se trebamo vratiti ili ćemo izgubiti 3:0. Rekli smo da možemo izgubiti 100:0, te biti doživotno suspendovani, ali da se nećemo vratiti na teren. Očekujemo da NS FBiH na čelu sa Irfanom Durićem donese pravu odluku", dodao je naš izvor koji je bio na samom terenu.

Top Komentari

Medo-Brundo
Bas fino
15 0
almir
Pa ti ljudi su napravili haos u Velikoj Kladuši te je njihov trener završio u stanici policije. Većih divljaka nije došlo u Kladušu od kad je klub osnovan, 1938.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi