"Uvjeren sam da će Njemačka biti blistav primjer za sve nas kako vratiti fudbal u naše živote"

Čeferin se oglasio

"Uvjeren sam da će Njemačka biti blistav primjer za sve nas kako vratiti fudbal u naše živote"

Endin Čaušević

Danas je iz Njemačke došla sjajna vijest, a to je da su se klubovi dogovorili da se 16. maja nastavlja takmičenje u Bundesligi.

Angela Merkel jučer je dala zeleno svjetlo za nastavak Bundeslige, a klubovi su se dogovorili da se to desi 16. maja utakmicama 26. kola. Ovo je sigurno ohrabrujuća vijest, te se nadamo da će i ostale evropske lige krenuti ovim putem.

Nakon što je potvrđeno da će Nijemci biti prvi koji će nastaviti takmičenje oglasio se i predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, koji nije krio oduševljenje zbog toga.

"Sjajna je vijest da su njemačke vlasti dale odobrenje da se Bundesliga nastavi. Ovo je veliki i pozitivan korak povratku optimizma i pažljivom planiranju između fudbalskih čelnika i političara. Uvjeren sam da će Njemačka biti blistav primjer za sve nas kako vratiti fudbal, sa svim njegovim uzbuđenjima, emocijama i nepredvidivosti, u naše živote. Želim svima koji su povezani s ovim veliki uspjeh", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da je UEFA od prvog dana bila za povratak fudbala, ali kada se dobiju sva potrebna odobrenja. Njemačke ja primjer za koji se u UEFA-i nadaju da će pratiti i ostale države, te završiti svoje lige na zelenom terenu.

Top Komentari

user1583752673
Potpisujem tvoju izjavu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi