Čeferin: Politika će odlučiti, a ne sport, ali vratiće nam se stari dobri nogomet

Prvi čovjek UEFA-e poručuje

Čeferin: Politika će odlučiti, a ne sport, ali vratiće nam se stari dobri nogomet

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin uvjerava da ćemo uskoro imati dobar stari nogomet, ali upozorava da "sport neće odlučivati, već je to politika".

UEFA se zalaže za nastavak evropskih takmičenja i nacionalnih prvenstava ove sezone, ali svjestan je da konačna odluka nije u njegovim rukama.

"Čovječanstvo će pobijediti koronavirus. Vidjeli smo koliko je naš svijet osjetljiv i ranjiv ako ga je takva situacija uspjela potpuno destabilizirati. Nogomet je sačinjen od pozitivne energije, a do povratka nogometa ljudi neće imati percepciju da je stanje normalno", rekao je Čeferin za nova.rs.

"Nogomet će se promijeniti, ali samo nakratko. Već je preživjela ratove i epidemije u prošlosti. Uskoro ćemo imati dobar stari nogomet. Voljeli bismo vidjeti nogomet što prije na terenu, ali prije svega to ovisi o odlukama državnih vlasti. Uz sve medicinske potrebe i iza zatvorenih vrata, utakmice bi se mogle vratiti relativno brzo. No, sport neće odlučivati nego politika".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada su od većih sila jedino Francuska i Nizozemska obustavile sezonu, dok se ostali bore da do kraja mjeseca ili u junu ponovo zaigraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti