Čeferin o završetku sezone: "3. august je preporuka, a ne krajnji rok"

Predsjednik UEFA napisao u zvaničnom obraćanju

Čeferin o završetku sezone: "3. august je preporuka, a ne krajnji rok"

Admin Čaušević

Francuzi su objavili dio pisma kojeg je poslao predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin čiji bi sadržaj mogao značajno promijeniti stvari po pitanju nastavka sezone. 

Od ranije se kao krajnji rok za završetak sezone spominje 3. august, međutim čini se da to ipak nije tako. Čeferin je u pismu kojeg je objavio Le Parisien kazao kako je taj datum samo preporuka. Pismo je naslovljeno predsjedniku Lyona Jean-Michel Aulasu, ali bi itekako moglo biti značajno i za našu Premijer ligu BiH, obzirom da je upravo taj datum 3. august, navodno, jedini kamen spoticanja za nastavak domaćeg prvenstva.

Nakon što je Ligue 1 prije nekoliko sedmica proglasila zavšetak sezone predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas je tražio pojašnjenje od krovne fudbalske institucije. Stigao je i odgovor kojeg je Aulas proslijedio francuskim parlamentarcima.

"Datumi 20. juli (za lige od 16. do 55. pozicije na UEFA rankingu) i 3. august (za lige od 1. do 15. mjesta) su spomenuti tokom video konfererencija sa predsjednicima i generalnim sekretarima 55 članica i UEFA-e te predstavnicima ECA-e i EL održane 21. aprila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, tokom tih sastanaka uvijek smo napominjali da su ovi datumi samo preporuke, privremeno formulisane i nisu zvanične", navodi se u pismu kojeg je uputio Čeferin.

Pismena izjava koja bi za posljedice mogla imati utjecaj na cijelu evropsku panoramu pa tako i Bosnu i Hercegovinu jer se otvara mogućnost da se Premijer liga igra i u augustu.

Top Komentari

Plavi21
Morate igrati.. Sve drugo je politika Borca, Sarajeva i Zvijezde 09 grobari BH fudbala je vaš naziv
9 6
Zeleni_zub
Sad da kažu može se igrati do 1. septembra, naši stručnjaci bi našli novi razlog za prekid prvenstva... ili bi bilo prevruće, ili ne valja posao počinjati između dva bajrama, ili bi krizni štab pomjerio svoje rokove...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi