Uvjerljiva pobjeda Empolija u Pescari

Igrao i Rade Krunić

Uvjerljiva pobjeda Empolija u Pescari

Fudbaleri Empolija upisali su drugu pobjedu u Seriji A. 

Nakon serije loših rezultata Empoli je uspio konačno ostvariti pobjedu i izvući se iz zone za ispadanje, a u okviru 12. kola Serije A poražena je Pescara.

Empoli je na gostovanju kod Pescare slavio s ubjedljivih 4:0 i u ovom susretu pitanje pobjednika je praktički bilo riješeno već u prvom poluvremenu. 

Prvi gol na utakmici postigao je Maccarone u 12. minuti, a nakon što je deset minuta kasnije prednost gostiju udvostručio Pucciarelli, Maccarone je uspio u do kraja prvog poluvremena postići i treći gol za Empoli. 

Do kraja utakmice viđen je još jedan gol,pogodak tačnije u 89. minuti kada je Saponara postavio konačnih 4:0 za Empoli.

Za Empoli je u ovom susretu nastupio i bh. reprezentativac Rade Krunić, koji je u 16. minuti bio zaradio i javnu opomenu.

Serie A, 12. kolo:

Pescara - Empoli 0:4

Potražite više informacija na temu Serie A:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi