Uvjerljive pobjede Engleske i Izraela

Grupe H i F

Uvjerljive pobjede Engleske i Izraela

Reprezentacija Engleske je večeras na Wembleyu dočekala San Marino te je slavila sa ubjedljivih 5:0

Gordi Albion je očekivano osvojio nova tri boda u ovim kvalifikacijama, a već u prvom poluvremenu sve je bilo riješeno. Ipak na pogodak se čekalo čak 35 minuta. Rooney je pogodio sa bijele tačke za minimalno vodstvo svoje reprezentacije. Samo dvije minute kasnije, Rooneyev kolega iz Manchester Uniteda, Danny Welbeck je udvostručio prednost svoje ekipe, na asistenciju Arona Lennona.

 

Sa 2:0 se otišlo na odmor, a u nastavku susreta nastavila se dominacija Gordog Albiona koji je svoju prednost još više uvećao. Rooney je u 70. minuti pogodio na asistenciju Lennona. Samo dvije minute kasnije, ponovo je strijelac Welbeck na asistenciju Cleverleya. Ipak, domaći ni tu nisu stali, a pogodio je Oxlade-Chamberlain. Za konačnih 5:0 je asistirao Cleverley.

 

Reprezentacija Izraela je slavila na gostovanju u Luksemburgu sa viskoh 0:6 te je upisala važnu pobjedu pred nastavak kvalifikacija.

 

Već u četvrtoj minuti gosti dolaze do prednosti, a pogodak je postigao Radi. Samo osam minuta kasnije Ben Basat je povisio na 0:2, a 0:3 postavio je Hemed u 27. minuti. To je bio i konačan rezultat prvih 45 minuta.

 

U drugom poluvremenu gosti su nastavili tamo gdje su stali. U 61. minuti za 0:4 pogodio je Melikson, a svojim drugim golom na susretu Hemed je povisio na 0:5. Isti igrač je postavio i konačnih 0:6 u 90. minuti susreta.










 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti