"Pola" Ajaxa od ljeta u Barceloni
Igrači Ajaxa su fantastičnim igrama u Ligi prvaka privukli veliku pažnju na sebe. Amsterdamski velikan će zbog toga ostati bez više od pola tima u ljetnom prelaznom roku (Foto: EPA)

I Tagliafico od ljeta na Nou Campu?

"Pola" Ajaxa od ljeta u Barceloni

M. Šljivak

Ekipa Barcelone je u januaru za 75 miliona eura iz Ajaxa dovela mladog veznjaka Frenkieja de Jonga.

Sjajni 21-godišnji veznjak je potpisao petogodišnji ugovor sa katalonskim velikanom, ali on vjerovatno neće biti jedini fudbaler amsterdamskog tima koji će završiti na Nou Campu.

Jako blizu dogovora sa Barcelonom je i fantastični štoper Matthijs de Ligt (19). Za njega je španski prvak već ponudio cifru od 60 miliona eura i igraču je ponudio identične uslove kao i De Jongu i samo se očekuje potvrda ovog transfera.

Međutim, ni to nije sve. Novi član Barce mogao bi postati i argentinski lijevi bek Nicolas Tagliafico. Katalonci žele pojačati lijevu stranu defanzivnog reda gdje samo imaju Jordija Albu i spremni su dovesti i 26-godišnjeg Argentinca.

Ajax je već postavio cijenu za njega. Ona iznosi 20 miliona eura, a ova cifra je za Katalonce "sića" i za nju u Tagliaficu mogu dobiti itekako zahvalnog igrača koji bi mogao biti od velike pomoći.

Tagliafico se povezuje sa još nekoliko velikana. Prije svega je tu interes Arsenala i Real Madrida i biće interesantno vidjeti za koju opciju će se ovaj fudbaler na kraju odlučiti.

Argentinski reprezentativac je član Kopljanika postao u januaru 2018. godine. Stigao je iz Independientea za samo šest miliona eura i pokazao se kao istinsko pojačanje.

Za Ajax je ovaj fudbaler odigrao ukupno 46 utakmica i postigao je šest pogodaka i privukao je veliki interes svojim nastupima.

Ovog ljeta bi mogao napraviti veliki transfer, a ostaje nam da vidimo gdje će na kraju završiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barca pored ovih fudbalera pokazuje interes i za dovođenje golmana Andrea Onane, ali konkretnih ponuda Ajaxu za njega nije bilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi