Uz dužno poštovanje svima, Leicester zaslužuje titulu!

Leicester razbio City na Etihadu

Uz dužno poštovanje svima, Leicester zaslužuje titulu!

Edmir Škorić

Nogometaši Leicestera razbili su na Etihadu Manchester City s 3:1 u derbiju 25. kola engleskog Premiershipa.

Igrači Leicestera sve su bliže tituli. Korak po korak, već su na šest bodova prednosti u odnosu na City, koji je danas ponižen pred svojim navijačima.

Možda vam i dalje izgleda kao šala, ali kako igra Leicester, nemojte da vas iznenadi ako nakon 38 kola budu slavili prvi naslov engleskog prvaka.

Samo što je počeo meč, njemački stoper Robert Huth je na asistenciju Riyiada Mahreza postigao pogodak za slavlje Lisica.

Vardy je u osmoj minuti imao šansu, ali je Hart odbranio. Daniel Drinkwater je u 11. minuti zaprijetio, no na kraju svega samo korner za goste. City konačno prijeti u 15. minuti, ali je Silvin udarac otišao pored gola.

Yaya Toure, Aguero, Sterling te Kolarov u dva navrata prijetili su golu Leicestera, ali mreža Lisica ostala je netaknuta. 

U nastavku City kreće još ofanzivnije, no to im se odbilo od glavu, pošto je lider s još dva gola potopio nemoćne Građane.

U trećoj minuti nastavka sjajni Mahrez pogađa za 2:0, a onda serija promašaja domaćih igrača, da bi sve to kaznio Huth drugim golom u 60. minuti, nakon ubačaja iz kornera.

Sjajnu šansu za četvrti gol imao je Vardy u 68. minuti, ali Hart je uspio da odbrani. Leicester je u svakom slučaju očitao lekciju Cityju i stigao do zlata vrijednih bodova. U samom finišu City je uspio donekle da ublaži poraz, a strijelac je bio Sergio Aguero. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranierijeva ekipa ima 53 boda, City 47, treći je Tottenham s 45, koliko ima i četvrtoplasirani Arsenal, no londonske ekipe imaju po utakmicu manje. 

Premiership, 25. kolo 
City - Leicester 1:3 (Aguero 88/ Huth 3, 60, Mahrez 48)



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi