Uz pomoć Kineza i Jorgea Mendesa Wolvesi su opet u Premier ligi

Wolverhampton se vratio

Uz pomoć Kineza i Jorgea Mendesa Wolvesi su opet u Premier ligi

Edmir Škorić

Nakon šest godina u Premier ligu se vraća Wolverhampton, koji je sinoć osigurao ulazak u prvi rang engleskog nogometa.

Iako Wolves ima igrati još četiri utakmice do kraja, slavi povratak u Premier ligu ranije, pošto je Fulham odigrao neriješeno s Brentfordom (0:0), pa je otišao na nedostižnih 10 bodova trećeplasiranoj ekipi šampionata.

Wolverhampton će vjerovatno s prvog mjesta u Premier ligu, dok će Cardiff, Fulham i Aston Villa u preostala tri kola voditi žestoku bitku za drugo mjesto, koje također garantuje direktan ulazak u viši rang, a preostale četiri ekipe (od 3. do 6. mjesta) igrat će razigravanje.

Na Molineuxu će Wolvesi ugostiti Birmingham danas, počet će veliko slavlje, bez obzirao kako se na kraju završio taj duel. Bit će im dovoljan i bod da matematički osiguraju prvo mjesto ispred Cardiffa.

Trostruki prvak Evrope ima veliku armiju navijača iza sebe i svi se raduju njihovom povratku u elitno društvo. Iako su 2009. godine uspjeli da se vrate u Premier ligu i da se tu zadrže koju godinu, uslijedio je bio veliki pad i čak su igrali u League One...

Potražite više informacija na temu Premier league:

U mnogome je krivac za loše povratak u vrh bio poznati agent Jorge Mendes, koji je "trpao" svoje igrače preko kineskih vlasnika koji su kupili klub. Njegovi Portugalci redom su briljirali u ovoj sezoni, a sada je spreman da ih kupi još. Navodno zagorava transfer svog sunarodnjaka Adriana Silve iz Milana i bogati kineski vlasnici neće imati ništa protiv.

Ostaje samo da vidimo da li je ta saradnja kratkog daha ili će ona u budućnosti donositi navijačima Wolverhamptona radost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi