Uzalud ga pokušali uvjeriti u suprotno: U nedjelju se završava karijera duga dvije decenije

Iskusni defanzivac odlazi u penziju

Uzalud ga pokušali uvjeriti u suprotno: U nedjelju se završava karijera duga dvije decenije

A. Čaušević

Kraj sezone za neke fudbaler znači oproštaj od klubova i pripreme za novu sredinu, dok za one koji su duboko zagazili u četvrtu deceniju znači i "zbogom" fudbalu. 

U nedjelju će posljednji zvanični meč odigrati Emiliano Moretti, 37-godišnji defanzivac čija je karijera trajala skoro dvije decenije.

Bivši italijanski reprezenativac je član Torina od 2013. godine. Predsjednik Urbano Cairo i Walter Mazzari su pokušali da ga zadrže još jednu sezonu, ali je on ostao prvi svom.

"Nedjeljni duel protiv Lazija će biti moj posljednji kao fudbaleru. Sretan sam i zadovoljan što završavam važno poglavlje u mom životu. Zahvaljujem predsjedniku i treneru koji su me pokušali uvjeriti da ostanem", poručio je Moretti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rođeni Rimljanin je počeo karijeru u Lodigianiju, 1998. godine je prešao u Fiorentinu, a zvanični debi u Seriji A upisao je u martu 2001. godine. S Violama je osvojio Kup Italije, a Scudetto s Juventusom 2002. godine.

Još je igrao za Modenu, Parmu, Bolognu, Genou, a oprobao se i u Španiji gdje je nosio dres Valencije od 2004. do 2009. godine. U Seriji A je upisao ukupno 366 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi