Uzalud i kazna: Buffon je pred potpisom
Kazna ne boli Parižane (Foto: EPA)

Seli u Pariz

Uzalud i kazna: Buffon je pred potpisom

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je bivšeg golmana Juventusa Gianluigija Buffona sa tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona i komentara na račun sudije Michaela Olivera.

Buffon je u meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida isključen u sudijskoj nadoknadi meča nakon što je žestoko nasrnuo na engleskog sudiju, a nakon meča je dodatno dolio "ulje na vatru" u poručio je da Oliver umjesto srca ima kantu za đubre.

Ovakvi komentari su ga koštali suspenzije od tri utakmice, a ovu kaznu će očigledno odraditi u dresu francuskog PSG-a.

Iako je napunio 40 godina Buffon ima još namjeru braniti. Već je postigao dogovor sa PSG-om i naći će se među stativama francuskog prvaka u naredne dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, u prve tri utakmice Lige prvaka ga nećemo gledati, ali ima dostojnu zamjenu u liku Alphonsea Areole.

Buffon bi zvanično ugovor sa PSG-om trebao potpisati u narednim danima.

Top Komentari

edino
bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti