Alves na transfer listi PSG-a, vraća se tamo gdje je počela bajka?

Brazilac se ne uklapa u Tuchelove planove

Alves na transfer listi PSG-a, vraća se tamo gdje je počela bajka?

U Paris Saint-Germainu i dalje muku muče sa ispunjavanjem uslova finansijskog fair playja, pa je jasmo da će ovog ljeta nekolicina fudbalera morati napustiti Park prinčeva.

Novi šef struke PSG-a, Thomas Tuchel, je navodno odlučio da mu iskusni desni bek Dani Alves neće biti potreban, pa je i Brazilac jedan od onih čije se ime našlo na transfer listi Parižana.

Prema pisanju španskog Diario SPORT-a, PSG je već ponudio Alvesa Sevilli, klubu u kojem je počeo njegov put ka zvijezdama i u kojem je doživio potpunu afirmaciju.

Podsjetimo, Dani Alves je 2002. godine stigao u Sevillu iz brazilske Bahije, a upravo su ga Andalužani 2008. godine prodali Barceloni za oko 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Glavno pitanje je sada da li se Alves uklapa u planove novog trenera Seville Pabla Machina i projekat sportskog direktora Joaquina Caparrosa, pa će njih dvojica imati zadnju riječ kada je u pitanju potencijalni povratak 35-godišnjeg Brazilca na Ramon Sanchez Pizjuan.

Ipak, Diario SPORT prenosi da PSG neće "tjerati" Alvesa iz kluba po svaku cijenu zbog njegovih prisnih prijateljskih odnosa sa prvom zvijezdom Parižana, Neymarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi